
بیشتر مشاغل برای اینکه در دنیای امروز دیده شوند و تبلیغات پربازده داشته باشند ناچارند از تکنولوژی مدرن استفاده نمایند. یکی از تکنولوژیهایی که امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته است، مانیتورهای صنعتی و ویدئو والها میباشند.
مقاله حاضر را برای متقاضیانی که قصد تهیه مانیتور صنعتی دارند و اطلاعات کافی راجب انواع مانیتور صنعتی و قابلیتهای آن ندارند، تحت عنوان راهنمای خرید مانیتور صنعتی و ویدئو وال آماده نمودهایم.
برای خرید مانیتور صنعتی با کیفیت به چه مواردی باید توجه نمائیم؟
آیا می توان از مانیتور خانگی به جای مانیتور صنعتی استفاده نمود؟
بهترین برند برای خرید مانیتور صنعتی کدام برند است؟
شما در صورتی می توانید یک مانیتور صنعتی یا ویدئو وال متناسب با نیاز و بودجه خود تهیه نمایید که اطلاعات کافی راجب ویژگیها و مشخصات مانیتورهای موجود در بازار داشته باشید، بنابراین پیشنهاد می کنیم برای دریافت پاسخ سوال خود تا انتهای این مقاله همراه ما باشید و یا می توانید با مشاوران ما در شرکت پویش رایان داتیس برای دریافت پاسخ سوالهای خود تماس بفرمائید.
آشنائی با اصطلاحات فنی مانیتور صنعتی و ویدئو وال
در حال حاضر مانیتورهای زیادی تحت عنوان برندهای مختلف( خارجی و داخلی) وارد بازار می شوند. بسیاری از این مانیتورها تنها بر حسب برندی که دارند با قیمتهای بسیار گزاف وارد بازار می شوند در صورتی که بسیاری از برندها با همان مشخصات فنی و یا کیفیت بالاتر در قیمت بسیار مناسب تر وجود دارند که بسیاری از متقاضیان آگاهی لازم را نسبت به این نوع مانیتورها ندارند.
قبل از معرفی برندهای موجود که در عین کیفیت بالا از قیمت مناسب نیز برخوردار هستند به برخی اصطلاحات فنی که در هنگام خرید مانیتور صنعتی و ویدئو وال باید به آن توجه نمائید، اشاره می نمائیم. از جمله این مشخصات فنی در مانیتور صنعتی و ویدئو وال شامل موارد زیر میباشد:
زاویه دید
تکنولوژی Digital Signage
طول عمر بالا
درگاههای زیاد
کیفیت تصویر بالا
روشنایی بیشتر
در ادامه به شرح و تفصیل هرکدام از این موارد میپردازیم.
زاویه دید در مانیتورهای صنعتی
به زاویهای که با وجود آن شما میتوانید بدون افت کیفیت، تصاویر را در مانیتور تماشا نمایید، زاویه دید میگویند. برخی از انواع مانیتورها این کار را بهتر انجام میدهند. مانیتور دارای پنل IPS در اینجا گزینه مناسب تری میباشند که زاویه دید گسترده یکی از مزیتهای آن نسبت به دیگر مانیتورها است. در حالی که بیشتر مانیتورهای VA در این مورد با تغییر زاویه کیفیتشان پایین میآید.
پنلهای IPS تصاوير را با محدوده گستردهتری از رنگها و روشنايی بیشتر نمايش میدهند و نسبت به صفحه نمايشهای VA، محدوده گستردهتری از زاويههای مشاهده خوب را ارائه میدهند. در ضمن، پنلهای IPS نسبت به لمسی مقاومت نشان نداده و آسیب نمیبینند (صفحه نمايش VA تحت فشار، مات و تار میشود و رنگ آن روشنتر ميشود).
برای دریافت اطلاعات کامل در خصوص انواع پنل در مانیتور پیشنهاد می کنیم مقاله مقایسه پنل های VA و IPS و TN را مطالعه بفرمائید.
تکنولوژی Digital Signage در مانیتورهای صنعتی
قبل استفاده از این تکنولوژی مانیتورهای هوشمند قابلیتهای زیادی داشتند اما مانند همه پلتفرمهای اولیه، پیچیدگی زیادی داشت. این پیچیدگیها باعث میشد که بسیاری از افراد نتوانند حداکثر استفاده را از امکانات این دستگاهها ببرند و عملا تعداد زیادی از این امکانات بلااستفاده میماند.
در حال حاضر اغلب مانیتورهای صنعتی و تجاری هوشمند LG که شامل مدلهای 4K و OLED میشوند از این تکنولوژی استفاده کرده اند. همچنین این نوع قابلیت در مانیتورهای صنعتی پنتوس استفاده شده است. از جمله قابلیتهای پلتفرم Digital signage در مانیتورهای صنعتی میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
حرکت و انتخاب راحتتر بین گزینههای مختلف
سرعت و دقت بالا در تشخیص دستگاههای متصل شده
اشغال فضای کمتر منوی گزینهها
پیشرفت در تعویض کانال
رابط کاربری بهتر
طول عمر بالا در مانیتورهای صنعتی و ویدئو وال
مانیتورهای صنعتی قابلیت کارکرد 24 ساعته در 7 روز هفته (24/7) را داشته و با توجه به این قابلیت طول عمر بالا و تا 60.000 ساعت را دارا میباشند. از این رو گزینه بسیار مناسبی برای مصارف صنعتی و حرفهای میباشند.
درگاههای زیاد و توانایی اتصال به انواع حسگر در مانیتورهای صنعتی
یکی از بزرگترین مزیتهای ماینتورهای صنعتی نسبت به مانیتورهای خانگی و یا معمولی توانایی اتصال به حسگرهای مختلف در مانیتورهای صنعتی میباشد. نمایشگرهای صنعتی دارای پورتهای ورودی و خروجی زیادی میباشند که در هنگام خرید باید به آن توجه نمائید و این نوع مانیتور برای سهولت اتصال سنسورهای خارجی مانند دماسنج تشخیص حرکت یا NFC/RFID میباشد. تعداد پورتهای مانیتورهای صنعتی بسیار بیشتر از مانیتورهای معمولی است. از جمله این پورتها میتوان به HDMI , DP , VGA , DVI , USB و ... اشاره کرد. به صورت کلی پورتهای DVI ورودی در مانیتورهای صنعتی به چهار دسته زیر تقسیم می شود:
DVI
DVI-A
DVI-D
DVI-I
در ادامه به شرح و تفصیل هر کدام میپردازیم:
DVI-I: حرف آخر این نوع درگاه نشان دهنده کلمه Analog بوده و برای انتقال دادههای آنالوگ طراحی شده است. مانیتورها و نمایش دهندههایی که اساس کار آنها سیگنالهای آنالوگ است از این نوع درگاه استفاده میکنند. این نوع درگاه برای سازگارسازی با درگاهVGA طراحی شده است یعنی هر دو کانال همگام سازی عمودی و افقی و سه کانال انتقال ویدئو وجود دارد.
DVI-D: حرف آخر این نوع درگاه نشان دهنده کلمه Digital بوده و برای انتقال دادههای دیجیتالی طراحی شده است. مانیتورها و نمایش دهندههایی که اساس کار آنها سیگنالهای دیجیتالی است از این نوع درگاه استفاده میکنند. DVI-D خود به دو نوع Single link و Dual link تقسیم میشود.
DVI-I : حرف آخر این نوع درگاه نشان دهنده کلمه Integrated بوده و برای انتقال دادههای دیجیتالی و آنالوگ به صورت همزمان و بدون تداخل سیگنالهایشان طراحی شده است. مانیتورها و نمایش دهندههایی که از هر دو نوع سیگنالها پشتیبانی میکنند معمولاً دارای این نوع درگاه هستند.DVI-I خود به دو نوعSingle link و Dual link تقسیم میشود.
Dp)display port): کابل DisplayPort از نظر ظاهری با HDMI تفاوت دارد. کابل DisplayPort از یک طرف دارای انحنا است. این کابل 20 پین دارد. اما کابل HDMI از دو طرف دارای انحنا است و 19 پین دارد. سرعت انتقال داده در کابل DisplayPort نسبت به کابل HDMI بیشتر است. به عبارت دیگر سرعت انتقال داده توسط کابل DisplayPort 21.6 گیگابایت در ثانیه می باشد. اما سرعت انتقال داده توسط کابل HDMI مگابایت در ثانیه است. کابل dp دارای 8 کانال صدا و تصویر full HD میباشد، همچنین قابلیت اتصال(chain) چند مانیتور (تا 16 مانیتور) را دارد.
کیفیت تصویر بالا در مانیتورهای صنعتی
مانیتورهای صنعتی بدلیل تکنولوژی پیشرفته و قابلیتهای بالایی که دارند کیفیت مناسبی را ارائه میکنند که این مزیت برای مصارف تخصصی و حرفهای بسیار کاربردی بوده و نیاز کاربران را تامین میکند. مانیتورهای صنعتی پنتوس تا کیفیت k4 طراحی شده و تصویر فوق العادهای را نمایش میدهد. یکی از مواردی که در کیفیت تصویر مانیتور صنعتی تاثیرگذار است میزان Haze است.
Haze چیست؟
برخی از نمایشگرها از یک سطح ضد بازتاب مات بسیار ضعیف برای سطح صفحه نمایش استفاده میکنند. این نمایشگرها مقدار Haze بسیار کمی در حدود 2 - 4 ٪ دارند. این میزان انتشار نور توسط صفحه نمایش را توصیف میکند، در حالی که بیشتر سطوح صفحه نمایشات دارای مقدار haze 25% و بالاتر هستند. از این رو چنین نمایشگرهایی را می توان به عنوان براق و دارای خاصیت انتشار نور و بازتاب، که از نزدیک یک سطح براق دیده میشوند، طبقه بندی کرد.
روشنائی مانیتورهای صنعتی Brightness
طبق استاندارد IEC 60839 که درجه بندی روشنایی برای مانیتورها را انجام می دهند، میزان روشنائی مشخص شده در مانیتورهای صنعتی حداقل باید بین 250 تا 350 سی دی / مترمربع (نیت) باشد. این اندازه گیری میزان نوری است که مانیتورLCD تولید میکند. نیت در هر متر مربع (سی دی / متر مربع) داده میشود. یک نیت برابر با CD / M2 است. در مانیتورهای صنعتی پنتوس این مقدار تا 700 نیت نیز میرسد.
لمس چند نقطه ای در مانیتورهای صنعتی
نقطه قوت در نمایشگرهای صنعتی امکان تعاملی و لمسی بودن آن است و این امکان را می دهد تا بدون نیاز به دستگاه خارجی از طریق نرم افزار لمسی داخلی، چندین نقطه را بر روی صفحه لمس کنید. برای این امر مانیتورهای هوشمند لمسی پنتوس با ارئه راهکاری کاربردی و با بهرمندی از OPS داخلی طراحی میشود.
بهترین برند مانیتور صنعتی و ویدئو وال
مانیتورهای صنعتی بسیاری تحت عنوان برندهای ال جی، سامسونگ و... عرضه میشوند و البته با توجه به تحریم های این مانیتورها به قیمتهای بسیار بالا به فروش میرسند. در صورتی که برندهای ایرانی از جمله برند پنتوس با به کارگیری پیشرفته ترین تکنولوژی به دست افراد متخصص و زبده در ایران تولید میشوند. شرکت پویش رایان داتیس مفتخر است که بعد از دریافت نمودن نمایندگی محصولات ال جی در ایران، تولید خود را در قالب انواع مانیتورهای صنعتی، ویدئو وال، مانیتور صنعتی لمسی و... در سایز های متفاوت تولید نماید و گام بزرگی را در جهت جلوگیری از خروج ارز از کشور بردارد.
قبل از اقدام به خرید پیشنهاد می کنیم با کارشناسان ما در دفتر مرکزی شرکت داتیس جهت دریافت مشاوره رایگان صحبت نمائید و اطلاعات کاملی را در خصوص راهنمای خرید مانیتور صنعتی و ویدئو وال به دست بیاورید.